Det lilla extra på Moderna

Här kan du läsa om saker runtom jobbet som är viktiga för våra befintliga kollegor och som vi tror är viktiga för kommande kollegor.

Personlig utveckling

På Moderna Försäkringar uppmuntrar vi våra medarbetare att hela tiden utmana sig själva för att utvecklas och fördjupa sina kompetenser. Vi erbjuder därför flera kurser inom ramen för Modernaskolan, som hålls årligen. Modernaskolan erbjuder både företagsanpassade kurser i företagets lokaler samt e-learning kurser. 

Motion, hälsa och välmående

Eftersom många av våra medarbetare prioriterar hälsa och träning, vill vi som arbetsgivare givetvis stötta och uppmuntra detta. Gemensamma hälsoutmaningar bidrar dessutom till mer arbetsglädje. Därför organiserar Moderna Försäkringar flera olika hälsoinitiativ under året så som stegmätartävlingar, motionslopp och lunchträningspass med utbildad träningsledare. Vi har även ett generöst friskvårdsbidrag och flera andra hälsoförmåner via vår förmånsportal Benify.

Vi tror också på att koppla av och ha kul tillsammans emellanåt. Det kan vara allt från gemensamma frukostar och torsdagsfika till sommardrinkar på terrassen.

hälsa.jpg

Våra kontor

I Sverige arbetar drygt 470 medarbetare fördelat på sju orter. På huvudkontoret i Stockholm sitter ungefär 200 medarbetare. Kontoret ligger intill Hagaparken och en kort promenad från Odenplans tunnelbane- och pendeltågsstation. Malmö-kontoret, med ca 180 medarbetare ligger i Västra Hamnen med gångavstånd till Centralstationen och med en utsikt över Turning Torso och Öresundsbron. I våra nyrenoverade kontor i Göteborg sitter ett 20-tal medarbetare, i det moderna loftkontoret i Växjö sitter ca 15 medarbetare och i natursköna Hammarstrand sitter 30 medarbetare. Dessutom har vi två mindre kontor i Örebro och i Sundsvall.  

Vi bryr oss om vår omvärld

Vi har flera olika initiativ och organisationer som vi stödjer på de olika kontoren. I Malmö har vi stöttat Rosa Bandet genom att skänka 1% av all försäljning från oktobers bästa försäljningskväll till Cancerfonden. I Stockholm stödjer vi Help to Help, en obunden stiftelse som sponsrar universitetsutbildning för ungdomar och som bygger broar mellan studenter och näringsliv i utvecklingsländer. Modernas bidrag har t.ex. hjälpt 23 åriga Anitha James i Tanzania att fullfölja sin dröm om att bli jordbruksingenjör, en utbildning som ger henne bra karriär-möjligheter och en möjlighet att hjälpa sitt eget community. Våra medarbetare har även en möjlighet att volontärarbeta fyra timmar i månaden på arbetstid.

omvärldarbete.jpg