Erbjudande på barnförsäkring för dig som är gravid

Hej,

Här kan du läsa lite mer om hur du tecknar vår barnförsäkring redan innan ditt barn är fött.

Hos oss får du som tecknar en Gravid Large rabatt på din barnförsäkring. Det fungerar så här:

  • Gravid Large kostar 1395 kr, hela den summan dras av från första årets premie om du tecknar en barnförsäkring hos oss.
  • Det som är extra bra är att du kan teckna din barnförsäkring redan innan barnet är fött och ända fram till att barnet är 14 dagar gammalt.

Tips! Teckna barnförsäkring utan hälsodeklaration

Vi på Moderna Försäkringar är stolta över att kunna erbjuda dig som har en gravidförsäkring hos oss att teckna en Barnförsäkring Medium utan att lämna in en hälsodeklaration. Varför är det så bra att slippa det? Jo, för att sjukdomshistorik som uppges i en hälsodeklaration i värsta fall kan leda till att barnet inte får ett försäkringsskydd alls. Det kan ske om barnet föds med en sjukdom eller en skada. Barn födda med skador kan även gå miste om ett försäkringsskydd för helt andra sjukdomar och skador i framtiden än de som är medfödda som till exempel diabetes. Det är något som vi på Moderna Försäkringar vill råda bot på.

OBS! Försäkringen kommer att undanta allt som eventuellt upptäcks innan ni skrivs ut från BB, neonatal eller hemsjukvård. Det är därför som sjukdelen i barnförsäkringen börjar gälla först dagen efter utskrivningen från BB. Innan dess gäller försäkringen som en olycksfallsförsäkring.

Vad händer om mitt barn föds för tidigt och jag som förälder inte hunnit teckna en barnförsäkring?

Vi brukar skicka ut erbjudande om barnförsäkring utan hälsodeklaration ungefär 3 veckor innan beräknad förlossning. 

Gravid Gratis: Har du hunnit föda innan vecka 37 kan du tyvärr inte ta del av detta erbjudande. Grundskyddet i barnförsäkringen kan dock tecknas utan hälsodeklaration så det går alltid att teckna en barnförsäkring som omfattar både sjukdom och olycksfall, även om den försäkringen inte blir lika omfattande. 

Gravid Large: Om du tecknat en Gravid Large och hinner föda innan vecka 37 måste du själv höra av dig till Moderna Försäkringars kundservice innan barnet är 14 dagar gammalt för att teckna en barnförsäkring utan krav på hälsodeklaration. 

 

Barnförsäkring - topprankad av Konsumenternas Försäkringsbyrå. Läs mer här