Smarta försäkringar märker när du gör bra saker

Om försäkringen

Moderna Smart är Sveriges första försäkring där du betalar din premie utifrån hur säkert du kör. Försäkringen är kopplad till en mobilapp som du slår på när du ute och kör. Med hjälp av GPS-teknik och gyroinformation analyserar den ditt körbeteende. Ett säkert körbeteende ger dig rabatt på din försäkringspremie.

Påverka din egen premie

Med vår försäkring Moderna Smart betalar som du kör. Försäkringspremien för en vanlig bilförsäkring, oavsett vilket bolag du är kund i, beräknas utifrån ett genomsnitt hur förare i din ålder och boende inom samma område som du kör.  Det innebär att försäkringstagarna i samma grupp betalar gemensamt för de skador som inträffar inom gruppen även om du själv inte är den som behöver nyttja din försäkring. Med Moderna Smart kan du själv påverka din premie eftersom du betalar som du kör.

Ladda ned appen

Ladda ner appen till din mobiltelefon (iPhone eller Android) och aktivera den nästa gång du kör genom att välja "starta körning" på startsidan i mobilappen. Lägg mobilen på ett tryggt ställe och börja sedan köra som vanligt. Medan du kör analyserar Moderna Smart ditt körbeteende och registrerar datan. Avsluta körningen genom att välja "Avsluta Körning" i appen, du får då ett omdöme av din körning som sedan reflekteras i priset av din premie. 

Så här kommer du igång med appen

 1. Teckna försäkringen och ladda ner appen Moderna Smart från Apple App Store (iPhone) eller från Google Play (Android).
 2. Ha appen påslagen under körning. Appen registrerar din hastighet, inbromsningar, acceleration, svängningar och den totala körsträckan.
 3. Efter resan får du feedback via appen och baserat på din körning görs en samlad bedömning.
 4. Få upp rabatt på din försäkring genom att köra tryggt och säkert! Du kan aldrig få en dyrare försäkring än ordinarie försäkringspremie om du kör dåligt – utan bara premieras med en billigare försäkring om du kör bra. Appen är enkel att använda och kostar ingenting att ladda ner eller testa.

Förköpsinformation och villkor

Från den 18 februari 2020 är det inte längre möjligt att köpa den här försäkringen. För dig som redan har försäkringen hittar du produktfaktabladet nedan.

Generellt

 • Efter avslutad resa kommer ditt körbeteende att ge utslag i en mätare med fyra olika färger, röd, gul, ljusgrön och mörkgrön som visar om du har kört bra eller dåligt. Hamnar du på rött har du ett riskfyllt körbeteende, hamnar du på grönt kör du lugnt och säkert.

 • Moderna Smart är en av Moderna Försäkringars bilförsäkringar. Till försäkringen finns en mobilapp som måste användas för att vi ska kunna beräkna din rabatt.

  Försäkringen går inte längre att köpa, men du kan använda appen utan försäkringen för att se hur du kör.

 • Ja, absolut. Moderna Smart-appen kan användas utan försäkringen. Ladda gärna ner appen redan idag och se hur du kör.

 • Din Moderna Smart-försäkring hör ihop med en mobilapp med samma namn. När du kör din bil startar du appen och med hjälp av GPS-teknologi och gyro-information analyseras och mäts din hastighet, inbromsningar, accelerationer, svängningar (G-kraft) och körsträcka. Efter varje resa får du feedback baserat på ditt körbeteende och genom en samlad bedömning över tid översätts detta till en rabatt på din bilförsäkring Moderna Smart, som du tecknat i samband med att du skaffat appen. På detta sätt kommer Moderna premiera ett säkert körbeteende. Ett säkert körbeteende ger högre rabatt. 

 • Försäkringspremien för en vanlig bilförsäkring, oavsett vilket bolag du är kund i, beräknas utifrån ett genomsnitt hur bilförare i din ålder och boende inom samma område som du kör bil. Det innebär att försäkringstagarna i samma grupp betalar gemensamt för de skador som inträffar inom gruppen även om du själv inte är den som behöver nyttja din försäkring. Med Moderna Smart kan du själv påverka din premie. Kör du lugnt och säkert får du rabatt och en billigare premie.

 • Med Moderna Smart-försäkringen får du 10 procent rabatt på bilförsäkringen under den första rabattperioden som är 6 månader lång. Om du sedan kör tillräckligt säkert har du möjlighet att behålla den rabatten och även få ytterligare fem procent rabatt.

Samla dina försäkringar och få rabatt

Samla dina försäkringar hos Moderna Försäkringar och få upp till 20% rabatt på din försäkringspremie. Rabattens storlek påverkas av antalet bonusgrundande produktgrupper som du har försäkringar i. 

Läs mer här