1. Hem
  2. Moderna Försäkringar
  3. Tips och råd
  4. Barn
  5. Så enkelt tecknar du en av Sveriges bästa barnförsäkringar

Det är aldrig för sent att skaffa en barnförsäkring, men för att ditt barn ska få ett omfattande skydd rekommenderar vi att du tecknar en barnförsäkring så tidigt som möjligt. Eftersom en barnförsäkring inte täcker besvär, skador eller sjukdomar som upptäckts innan försäkringen tecknas. En barnförsäkring kan tecknas upp till 18 års ålder och gäller fram till dess att barnet är 30 år.

Här är fyra steg i hur man tecknar en barnförsäkring, vad man bör tänka på vid val av försäkringsbelopp, omfattning och hur tecknandet går till hos oss. Om du har andra frågor kring barnförsäkring ring oss på 010-219 10 80 – vi finns på plats för att besvara frågor och guida dig i valet av rätt barnförsäkring.

1. Försäkringsbelopp

Ersättning för medicinsk -och ekonomisk invaliditet betalas ut i relation till det försäkringsbelopp som du valt. Ett högre försäkringsbelopp ger högre ersättning i vissa moment av barnförsäkringen. Vi rekommenderar dig att välja ett belopp som passar dig och din familjs ekonomi.

2. Val av försäkringens omfattning

Du har möjlighet att välja mellan en Barnförsäkring Grundskydd, Medium och Large. Vår rekommendation är att alla föräldrar ansöker om Medium eller Large till sitt barn, då dessa ger ett betydligt mer omfattande skydd än vårt grundskydd. Vår Barnförsäkring Grundskydd kan alla barn teckna, den tecknas utan hälsodeklaration och vi rekommenderar den till dig som har ett barn som inte klarar av hälsodeklarationen. Vår mest omfattande försäkring är Large, som inkluderar en viss ersättning för undantagna sjukdomar exempelvis psykiska sjukdomar och ämnesomsättningssjukdomar. Barnförsäkring Large ger också högre ersättning vid sjukhusvistelse och sjukersättning.

3. Digital hälsodeklaration

När du ansöker om Barnförsäkring Medium eller Large, behöver du som kund fylla i en hälsodeklaration för ditt barn. När du fyllt i ansökan via vår webbsida får du en länk till vår digitala hälsodeklaration skickad till din mailadress.


När du fyllt i din hälsodeklaration signerar du som vanligt med ditt Bank-ID. Medan vi riskbedömer hälsodeklarationen får du under tiden en Barnförsäkring grundskydd för ditt barn, och om hälsodeklarationen blir godkänd får du den omfattning som du ansökt om.


OBS! Har du en barnförsäkring i ett annat bolag så är det jätteviktigt att du inte säger upp den innan din nya försäkring är godkänd!

4. Hälsodeklaration godkänd

Grattis! Du har nu ett tryggt och omfattande skydd för ditt barn ända fram till att ditt barn är 30 år. Har du dessutom valt Barnförsäkring Large har du tecknat en av Sveriges bästa barnförsäkringar enligt oberoende Konsumenternas Försäkringsbyrå. Med Modernas Barnförsäkring kan ditt barn få en av marknadens högsta ersättning vid bestående skador samt dubbel ersättning om ditt barn aldrig kommer ut i arbetslivet på grund av svår sjukdom eller skada. En barnförsäkring kan göra stor skillnad!

 

Eva Jarnhäll Legitimerad sjuksköterska