Nu blev det som det blev och vi gör det vi kan för att upprätthålla vår vardag under Covid-19. Men hur är det med högtiderna? Kanske är det med högtiderna som det ofta är, även under vanliga omständigheter, att de som är glada blir gladare och de som är lite ledsna blir ledsnare? Kanske är det här julen då vi ska hjälpa varandra lite extra?

Det tycker vi på Moderna Försäkringar och har därför satt ihop en lista med tips på vart du kan vända dig om du vill stötta någon som kämpar i jul, eller om du själv behöver hjälp.

Tips på hur du kan hjälpa i jul

Musikhjälpen - I år flyttar Felix Sandman, P3-profilen Farah Abadi  och programledaren Brita Zackari, in i glasburen och livesänder radio och TV dygnet runt, mellan den 14-20 december. Syftet är att samla in pengar på temat ”Ingen människa ska lämnas utan vård”. Du kan bidra genom att önska en låt eller starta en insamling.

Nordic Choice HotelGe barn en bättre jul - lämna en julklapp under granen på ett hotell nära dig!

Giving people - Giving People är en hjälporganisation med fokus på barn i Sverige som lever i barnfattigdom. Nu närmar sig Julen 2020 och vi vet att många föräldrar känner oro inför att inte kunna ge sina barn en fin jul. Swisha en gåva!

Frälsningsarmén - Varje år fixar frälsningsarmén julfirande för dem som har det svårt. Med ditt bidrag kan vi tillsammans tända ett ljus av hopp i juletid!

Stadsmissionen - I Stockholm lever tusentals barn i fattigdom. Coronakrisen har gjort att många familjer som redan hade det svårt har fått det ännu tuffare ekonomiskt. Tack vare ditt stöd kan Stadsmissionen dela ut julklappar och presentkort att handla julmat för.

Skånes Stadsmission - Här kan du lämna julklappar, oinslagna, på gåvoinlämningen på Grönegatan 36 i Malmö. Öppettider: mån, ons, fre 08.00-16.00 och tis, tors 08.00-18.00. Senast fredagen vecka 50.

Volontärbyrån - Vill du påverka, göra skillnad, få nya erfarenheter och engagera dig tillsammans med andra som brinner för samma saker som du? På Volontärbyrån hittar du hundratals ideella uppdrag.

Vit Jul - För barn som lever i familjer där de vuxna har en hög alkoholkonsumtion riskera de en ännu större utsatthet än vanligt, då de i år inte har andra vuxna att vända sig till. Här kan vi alla göra skillnad och bidra med en trygg och härlig jul för barnen! 

Cool Minds - Julkänslor innebär mysiga, varma och glada känslor. För de som har det tufft ekonomiskt, är jul ofta snarare en börda fylld av stress. Jalla Jalla en Jul för Alla är en öppen julfest som arrangeras med målet att alla ska kunna fira en jul i gemenskap. 

Wall of Kindness (Widerlöw) - Vintern är här, den värsta perioden för alla människor i hemlöshet. I en redan tuff miljö blir de kommande månaderna närmast outhärdliga. Med uppmaningen "Ta en jacka om du behöver - Ge en jacka om du har över"  vill arrangörerna ge fler möjlighet att slippa frysa under årets kallaste månader. 

BRIS - Varje dag, även på julafton, hör barn av sig till Bris och berättar om ensamhet, våld och övergrepp. Du kan göra skillnad, ge ett julgåvokort idag!

Hit kan du vända dig om du själv är i behov av hjälp och stöd

Umo - UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO.se kan du få kunskap om kroppen, sex, relationer, psykisk ohälsa, alkohol och droger, självkänsla och mycket annat.

Unizon - Unizon samlar över 130 kvinnojourer, tjejjourer och andra stödverksamheter som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld.

Mansjouren - Ett forum för människor i behov av någon att tala med.

Trygga Barnen - Trygga Barnen finns för dig som växer upp i en familj med missbruk. Ungefär vart femte barn i Sverige lever hos föräldrar som dricker för mycket alkohol eller tar andra droger. Minst lika många har föräldrar med psykiska problem.

BRIS - Här kan du upp till 18 år prata med en kurator, eller prata med andra unga i Forum. Du kan också läsa, kolla in filmer och lyssna på poddar om viktiga ämnen. 

MIND - Finns till för dig som har tankar på att ta ditt liv eller har en närstående med sådana tankar. 

Suizide Zero - Det finns en mängd hjälpresurser i samhället. Många vill hjälpa dig som mår psykiskt dåligt. Du kommer att få hjälp!

Var rädd om dig och ta hand om varandra

AuthorPlaceHolder
Kajsa Ihre Copywriter