Om vi vill så skulle vi kunna försäkra det mesta i våra liv, därför är det värt att ställa sig frågan: vilka försäkringar behöver jag verkligen för att ha en trygg vardag? För att förenkla den tankeprocessen har vi här listat de försäkringar som är att betraktas som nödvändiga.

Villaförsäkring/Villahemförsäkring

Om du äger en bostad är det en god idé att försäkra den då byggnaden har ett högt värde. Att ha den försäkrad ger dig ett skydd för skador både utvändigt och invändigt på byggnaden. Dessutom täcker den din tomt och eventuella mindre byggnader som ligger på tomten.

Kom ihåg! Kombinera med en hemförsäkring för att täcka lösöret i hemmet.

Hemförsäkring

Oavsett hur du bor behöver du en hemförsäkring. Hemförsäkringen täcker inte bara dina saker i hemmet utan ger även reseskydd, ansvarsskydd, rättsskydd och överfallsskydd. Du kan läsa mer om vår hemförsäkring och vad som ingår här.

Reseförsäkring

En reseförsäkring ingår som sagt i din hemförsäkring, men om du ska göra en längre resa (hos oss behöver du utöka reseskyddet efter 45 dagar) är det viktigt att komplettera ditt skydd. Sjukvårdskostnader utomlands varierar mycket och utan skydd kan det bli en dyr historia.

Barn- och gravidförsäkring

Så viktigt att de små har ett ordentligt skydd. En barnförsäkring kan göra stor ekonomisk skillnad om ditt barn råkar ut för en olycka eller drabbas av allvarlig sjukdom som begränsar livskvaliteten.


Kom ihåg! Teckna din barnförsäkring så tidigt som möjligt, en försäkring kan aldrig täcka en skada eller sjukdom retroaktivt.

Är du gravid rekommenderar vi att du tecknar en gravidförsärking så fort du plussat på stickan. Om du tecknar vår Gravid Large får du även erbjudande om att teckna vår barnförsäkring utan att fylla i hälsodeklaration.

Sjuk- och olycksfallsförsäkring

Den här typen av personskydd kan göra stor skillnad för dig och din familj om olyckan eller en svår sjukdom skulle vara framme. Den ger ersättning vid medicinsk invaliditet och ekonomisk invaliditet, dvs om du inte kan arbeta p.g.a skada eller sjukdom så får du en ersättning som stöttar upp din ekonomi.

Livförsäkring

Den här typen av försäkring är till för om att skydda dina nära och kära så de inte hamnar i en tuff ekonomisk situation i samband med din bortgång. 

Trafikförsäkring

Den här försäkringen är den enda privata försäkring du behöver teckna enligt lag. Alltså för dig som har ett motorfordon som är påställt och/eller används i trafik. Här kan du läsa vad som gäller just för ditt fordon.

Beroende på vad du äger för fordon, vad det har för värde och hur mycket du använder det, rekommenderar vi att du försäkrar det ytterligare med en halv- eller helförsäkring.

AuthorPlaceHolder
Kajsa Ihre Copywriter