1. Hem
  2. Moderna Försäkringar
  3. Tips och råd
  4. Barn
  5. Vad ska jag tänka på när jag tecknar barnförsäkring?

Vår barnförsäkring kan tecknas i tre olika nivåer, Barnförsäkring Grundskydd, Barnförsäkring Medium samt Barnförsäkring Large. Försäkringen täcker fortfarande samma händelser oavsett vilket försäkringsbelopp du väljer, det som skiljer är hur mycket du får i ersättning.

Vår rekommendation är att alla föräldrar ansöker om Medium eller Large till sitt barn, då dessa ger ett betydligt mer omfattande skydd än vårt grundskydd. Vår Barnförsäkring Grundskydd kan alla barn teckna, den tecknas utan hälsodeklaration och vi rekommenderar den till dig som har ett barn som inte klarar av hälsodeklarationen.

Vår mest omfattande försäkring är Large, som inkluderar en viss ersättning för undantagna sjukdomar exempelvis psykiska sjukdomar och ämnesomsättningssjukdomar. Barnförsäkring Large ger också högre ersättning vid sjukhusvistelse och sjukersättning.

TIPS! Om du är gravid och tecknar gravidförsäkring hos oss på Moderna Försäkringar kan du få teckna en barnförsäkring redan innan ditt barn är fött. Läs mer om det här

Fördelar med just vår barnförsäkring

  • Gäller dygnet runt tills ”barnet” fyller 30 år
  • Helt utan självrisk
  • 500 kronor rabatt första året för nya kunder

När man tecknar barnförsäkring behöver man fylla i en hälsodeklaration vilket innebär att försäkringsbolaget ställer lite frågor om ditt barns hälsa. Försäkringsbeloppet styr hur mycket barnet och föräldrarna får i ersättning vid sjukdom eller skada. Det viktigaste är att ha en barnförsäkring som täcker både olycksfall och sjukdom.

Få pris och teckna barnförsäkring

Eva Jarnhäll Legitimerad sjuksköterska