1. Hem
  2. Moderna Försäkringar
  3. Tips och råd
  4. Gravid
  5. Måste jag fylla i en hälsodeklaration för att få en barnförsäkring?

Vi på Moderna Försäkringar har nämligen ett helt unikt erbjudande om barnförsäkring utan hälsoprövning genom att du tecknar din gravidförsäkring hos oss.

Gravid Gratis är en olycksfallsförsäkring som ger dig möjlighet att teckna barnförsäkring från graviditetsvecka 37 utan att fylla i en hälsodeklaration. Om det skulle vara så att bebis bestämmer sig för att komma tidigare än så gäller inte det erbjudandet utan då behöver du teckna en barnförsäkring efter att barnet är fött och då med hälsodeklaration.

Gravid Large täcker både olycksfall och sjukdom och med den gäller erbjudandet om barnförsäkring utan att fylla i hälsodeklaration ända fram till 14 dagar efter att du fött ditt barn.

Och varför tjatar vi så om det här med eller utan hälsodeklaration då? Jo, för att om ditt barn föds prematurt eller med någon sjukdom så kommer alla barnförsäkringar där du behöver fylla i en hälsodeklaration att undanta (dvs inte ge försäkringsskydd) för framtida skador eller sjukdomar som kan relateras till just för tidig födsel eller medfödd sjukdom. Då står ditt barn utan en fullgod barnförsäkring. Men hos Moderna Försäkringar erbjuder vi alltså ditt barn ett fullgott skydd av sin barnförsäkring oavsett när barnet kommer och om det skulle födas med en sjukdom. Det är faktiskt jättebra!

Eva Jarnhäll Legitimerad sjuksköterska