1. Hem
  2. Moderna Försäkringar
  3. Tips och råd
  4. Gravid
  5. Vad kan jag som partner göra för min gravida tjej?

Som partner till din gravida tjej kan det kännas svårt att dela de fysiska och psykiska förändringar som sker hos den blivande mamman.

Men! Det finns faktiskt mycket du kan göra, varav kanske det viktigaste är att skaffa en riktigt bra gravidförsäkring. Just därför erbjuder vi på Moderna Försäkringar även dig som partner att teckna den blivande mammans gravidförsäkring, så slipper hon tänka på det och du kan avlasta.

En gravidförsäkring är det enda försäkringsskyddet för ert ofödda barn samt den gravida men visste du att en gravidförsäkring faktiskt innehåller ett viktigt skydd för dig som partner?

Gravidförsäkringen innehåller dels ett olycksfallsskydd samt hjälp om du som partner skulle drabbas av en förlossningsdepression. Det kanske känns avlägset men faktum är att det inte är så ovanligt att även den icke-bärande partnern kan drabbas av en förlossningsdepression.

Som partner genomgår även du en omvälvande resa inför det stundande föräldraskapet och det är lätt att fastna i det praktiska detaljerna då. Även om det bara är en av er som är gravid så är ni två som väntar barn.

Här följer några fler tips på hur du som partner kan engagera dig i graviditeten och gradvis förbereda dig på ditt livs viktigaste uppdrag.

  • Följ med på träffarna hos barnmorskan. Du har en given plats här, dina känslor och frågor är viktiga.
  • Dela både din glädje – och eventuella oro. Att prata om din egen och din partners rädslor och förväntningar kan minska oron och öka chansen till ömsesidig förståelse.
  • Läs på om graviditeten, förlossningen och tiden som kommer när bebisen är född och tänk igenom hur du tänker dig din roll i de olika skeendena. Dela de här tankarna gemensamt.
  • Följ graviditeten med appen Preggers! Den kompletta gravidappen för er livs resa utvecklad tillsammans med experter och barnmorskor.

Med Moderna Försäkringars gravidförsäkring kan du välja olika nivåer av skydd.

Gravid Gratis är en olycksfallsförsäkring för fostret i magen, den gravida och dig som partner. Tänk på att försäkringen inte ger skydd för sjukdom eller komplikationer vid förlossningen.

Något som är bra är att ni i vecka 37 får hem ett erbjudande om att teckna barnförsäkring utan att fylla i en hälsodeklaration på barnet. Ni kan alltså teckna barnförsäkring innan barnet är fött.

Vår Gravid Large kostar 1395 kronor, en summa ni får som förstaårsrabatt om ni väljer att teckna vår barnförsäkring. Ni får hem erbjudande om att teckna barnförsäkring utan hälsodeklaration, och med Gravid Large har ni 14 dagar på er EFTER att barnet är fött att tacka ja till erbjudandet.

Varför är det så bra? Jo, för om ni skulle födda för tidigt är det många försäkringsbolag som inte ger ett fullgott skydd på sina barnförsäkringar. Men genom att teckna vår Gravid Large kan ni lugnt välkomna ert barn när det önskar komma och ändå vara garanterade ett fullgott skydd på er barnförsäkring.

I Gravid Large finns dessutom ett mer omfattande skydd för fostret och den gravida om någon av dem skulle drabbas av sjukdom eller komplikation vid förlossningen.

Gravid Förlossning är marknadens enda sjukvårdsförsäkring för förlossningsskador, och kan tecknas tillsammans med Gravid Large. Försäkringen innehåller specialiserad eftervård för eventuella förlossningsskador, till exempel gynekologisk utredning och eventuell vidare vård om det skulle behövas.

Eva Jarnhäll Legitimerad sjuksköterska