1. Hem
  2. Moderna Försäkringar
  3. Tips och råd
  4. Gravid
  5. När ska jag teckna en gravidförsäkring?

Det finns olika nivåer av skydd i en gravidförsäkring och hos oss på Moderna Försäkringar har vi en gravidförsäkring som är gratis och en som du kan betala för. Om du har möjlighet så rekommenderar vi dig att välja gravidförsäkringen som du betalar för då skyddet är betydligt mer omfattande i den.

Vi har dessutom ett helt unikt erbjudande om barnförsäkring utan hälsoprövning genom att du tecknar din gravidförsäkring hos oss.

Gravidförsäkring Gratis

Gravid Gratis är en ren olycksfallsförsäkring. Du kan teckna den samma dag du upptäcker att du är gravid och den börjar gälla från och med v. 22. Dessutom får du som tecknat vår Gravid Gratis ett erbjudande hemskickat till dig i v 37 där du kan teckna din barnförsäkring. Det som är viktigt att veta är att Gravid Gratis inte täcker sjukdom. Om ditt barn skulle födas innan v 37 gäller inte erbjudandet om att teckna barnförsäkring.

Gravidförsäkring Large

Väljer du istället att teckna Gravid Large så betalar du för ett av marknadens bästa skydd för dig som är gravid och ditt ofödda barn där både sjuk- och olycksfallsförsäkring ingår.

Även Gravid Large börjar gälla från och med v. 22 men ett skäl att teckna gravidförsäkring Large före graviditetsvecka 22 (22+0), är att ni senare kan få ersättning för vissa sjukdomar och funktionsnedsättningar som upptäcks vid till exempel ultraljud. Det kan till exempel vara hjärtfel eller ryggmärgsbråck. Förutsättningen att ersättning ska kunna betalas ut är att försäkringen var betald senast dagen innan upptäckten.

Dessutom är erbjudandet om barnförsäkring förlängt till 14 dagar efter att ditt barn är fött, även om barnet väljer att komma lite tidigare än beräknat. Läs mer om vår Gravid Large här

Gravid Large kostar 1395 kr och hela den summan får ni dessutom som rabatt första året på barnförsäkringen!

Nyhet! Dessutom kan du som tecknar vår Gravid Large utöka ditt skydd ytterligare med (marknadens enda) tilläggsförsäkring, Gravid Förlossning. Det är en sjukvårdsförsäkring som ger dig trygg eftervård om du som mamma skulle få bestående besvär efter din förlossning. Till exempel täcker försäkringen gynekologbesök och operation, om det skulle behövas. Läs mer om varför du behöver en Gravid Förlossning.

Och varför tjatar vi så om det här med eller utan hälsodeklaration då? Jo, för att om ditt barn föds prematurt eller med någon sjukdom så kommer alla barnförsäkringar där du behöver fylla i en hälsodeklaration att undanta (dvs inte ge försäkringsskydd) för framtida skador eller sjukdomar som kan relateras till just för tidig födsel eller medfödd sjukdom. Då står ditt barn utan en fullgod barnförsäkring. Men hos Moderna Försäkringar erbjuder vi alltså ditt barn ett fullgott skydd av sin barnförsäkring oavsett när barnet kommer och om det skulle födas med en sjukdom. Det är faktiskt jättebra!

Eva Jarnhäll Legitimerad sjuksköterska