1. Hem
  2. Moderna Försäkringar
  3. Tips och råd
  4. Gravid
  5. Varför ska jag teckna en gravidförsäkring?

En bra sak hos oss på Moderna Försäkringar är att du faktiskt kan teckna din barnförsäkring redan innan förlossningen, och utan att fylla i en hälsodeklaration. Obs dock att villkoren för det ser olika ut beroende på om du tecknat en Gratis eller Large.

Varför ska jag välja Moderna Försäkringars gravidförsäkring?

Om du tecknar vår Gravid Large så har du 14 dagar på dig efter att barnet har fötts att tacka ja till vårt erbjudande om barnförsäkring utan hälsodeklaration. Riktigt bra är att du till och med kan tacka ja INNAN ditt barn har fötts.

Och varför är det så bra?

Att få teckna en barnförsäkring utan att fylla i en hälsodeklaration ger ditt ofödda barn det bästa skydd det kan få av en barnförsäkring, oavsett eventuellt medfödda sjukdomar eller skador. Ett exempel på när det är svårt att få en barnförsäkring är om ditt barn föds för tidigt. Men hos oss erbjuds du alltså att teckna en barnförsäkring som ger fullgott skydd oavsett när ditt barn bestämmer sig för att dyka upp, och oavsett om det föds med någon skada eller sjukdom. Det är vi faktiskt riktigt stolta över att kunna erbjuda dig och ditt barn.

Om du tecknar vår Gravid Large kan du lägga till vår Gravid Förlossning, marknadens ENDA sjukvårdsförsäkring som ger dig som mamma hjälp till snabb och kompetent eftervård av eventuella förlossningsskador.

Och vad är det som är så fantastiskt med det?

Ja hjälp, vi skulle kunna skriva en bok med argument för det här. Men kortfattat då: Som du säkert redan läst om på nätet så ger de flesta gravidförsäkringar på marknaden bra skydd för bebisen så länge den ligger i magen och ett litet tag efter att den fötts. Vad en gravidförsäkring däremot inte täcker speciellt bra är mamman. Personen vars kropp de facto ska föda fram bebisen. Det låter ju nästan lite knäppt när man tänker på det. Det tyckte vi på Moderna Försäkringar också, och tog därför fram vår tilläggsförsäkring Gravid Förlossning. En sjukvårdsförsäkring för eftervård av kvinnan som fött.

Men ger inte alla gravidförsäkringar skydd för förlossningsskador?

Nja, säger vi. Eller så här. En marknadsenlig gravidförsäkring ger en mindre ekonomisk ersättning för de två svåraste förlossningsskadorna som benämns som grad 3 och grad 4. Men vad de inte erbjuder är eftervård.
Ibland kan även de mindre bristningarna orsaka bestående obehag efter förlossningen. Det behöver alltså inte vara så allvarligt som en grad 3- eller 4-skada för att man ska uppleva besvär. Det är då vår Gravid Förlossning hjälper dig. Med den får du tillgång till specialistvård, snabbt och enkelt. Det kan röra sig om gynekologbesök eller operation. Och det mesta däremellan.
Mellan ammande bebis och ömt underliv tror vi att det är viktigare än någonsin att bli lyssnad på och framförallt få den eftervård man behöver, när man behöver den.

Läs mer om eftervård på mammastygn.se

Eva Jarnhäll Legitimerad sjuksköterska